Απόφαση 30066/91

Απόφαση 30066/1991: Επιχορήγηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Απόφαση 30066/1991: Επιχορήγηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών, (ΦΕΚ 73/Β/1991), 14-02-1991.

 

Ο Υπουργός Εργασίας

 

Έχοντας υπόψη:

 

1. Τις διατάξεις του άρθρου 29 του νόμου 1262/1982 Για την παροχή κινήτρων ενίσχυσης της οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας και τροποποίηση συναφών διατάξεων, όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 8 του νόμου [Ν] 1545/1985 Εθνικό Σύστημα Προστασίας από την ανεργία και άλλες διατάξεις και τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του νόμου [Ν] 1836/1989 προώθηση της απασχόλησης και της επαγγελματικής κατάρτισης και άλλες διατάξεις.

 

2. Το προεδρικό διάταγμα [ΠΔ] 245/1987 (ΦΕΚ 117/Α/1986) Επέκταση της ισχύος του άρθρου 29 του νόμου 1262/1982.

 

3. Τη γνώμη του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (αριθμός συνεδρίας 1/1991) που μας υποβλήθηκε με το υπ' αριθμόν 100290/1991 έγγραφό του, αποφασίζουμε:

 

1. Καταρτίζουμε δύο προγράμματα νέων ελεύθερων επαγγελματιών:

 

Α) Πρόγραμμα για την επιχορήγηση 2.000 νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 25 ετών (Πρόγραμμα Α').

 

Β) Πρόγραμμα για την επιχορήγηση 3.000 νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας άνω των 25 των συμπληρωμένων έως 50 ετών (Πρόγραμμα Β').

 

2. Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης για κάθε ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στα προγράμματα, καθορίζεται σε 400.000 δραχμές για τον μεταποιητικό τομέα και σε 300.000 δραχμές για τους τομείς:

 

α) παροχής υπηρεσιών, και

β) εμπορίου

 

Από το ποσό αυτό οι 150.000 δραχμές προκαταβάλλονται στον ελεύθερο επαγγελματία μετά την έκδοση της σχετικής εγκριτικής απόφασης του αρμόδιου οργάνου. Το υπόλοιπο ποσό καταβάλλεται σε 5 δίμηνες δόσεις των 50.000 δραχμών για όσους επιχορηγούνται με 400.000 δραχμές, ενώ για του όσους επιχορηγούνται με 300.000 δραχμές το υπόλοιπο ποσό θα τους καταβάλλεται σε 5 δίμηνες δόσεις των 30.000 δραχμών.

 

Σε περίπτωση μικτής επιχείρησης θα επιδοτείται μόνο ως προς τον μεταποιητικό τομέα της.

 

2. Α. Για τα αποφυλακισθέντα άτομα τα οποία έχουν παρακολουθήσει Τμήματα της Ταχύρρυθμης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΦΕΚ) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού κατά τη διάρκεια της φυλάκισής τους και έχουν αποκτήσει σχετικό πτυχίο, τα ποσά της επιχορήγησης καθορίζονται σε 500.000 δραχμές για τον μεταποιητικό τομέα και σε 400.000 δραχμές για τους τομείς εμπορίου ή παροχής υπηρεσιών, εκ των οποίων 250.000 δραχμές θα καταβάλλονται ως προκαταβολή και τα υπόλοιπα σε 5 ίσες δίμηνες δόσεις

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράγραφος 2Α προστέθηκε με την παράγραφο 1 της υπ' αριθμόν 30520/1991 απόφασης (ΦΕΚ 142/Α/1991).

 

3. Το συνολικό ποσό επιχορήγησης για κάθε ελεύθερο επαγγελματία προστατευόμενο άτομο του α' εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 1 του νόμου [Ν] 1648/1986 (ΦΕΚ 147/Α/1986) καθορίζεται σε 500.000 δραχμές για τον μεταποιητικό τομέα και σε 400.000 δραχμές για τους τομείς: α) παροχής υπηρεσιών και β) εμπορίου. Επίσης η προκαταβολή για τα ανωτέρω πρόσωπα καθορίζεται ίση προς 250.000 δραχμές και για τις δυο κατηγορίες προγραμμάτων.

 

4. Η διάρκεια της επιχορήγησης για κάθε ελεύθερο επαγγελματία, που υπάγεται στα προγράμματα αυτά, καθορίζεται σε δωδεκάμηνο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής εγκριτικής απόφασης.

 

5. Βασική προϋπόθεση υπαγωγής στα προγράμματα αυτά είναι η έναρξη επιτηδεύματος να έχει γίνει από την 02-07-1990 μέχρι και την 29-03-1991, αποδεικνυόμενου τούτου με προσκόμιση βεβαίωσης της αρμόδιας Οικονομικής Εφορίας.

 

6. Δεν είναι δυνατό η υπαγωγή στα προγράμματα αυτά:

 

α) των εξής ελευθέρων επαγγελματιών: ιατρών, οδοντιάτρων, κτηνιάτρων, φαρμακοποιών, φυσιοθεραπευτών, βιολόγων, ψυχολόγων, μαιών, δικηγόρων, δικολάβων, συμβολαιογράφων, άμισθων υποθηκοφυλάκων, δικαστικών επιμελητών, αρχιτεκτόνων, μηχανικών, υπομηχανικών, τοπογράφων, χημικών, διερμηνέων, ξεναγών, μεσιτών, εκτελωνιστών, εφόσον δημιουργούν επιχείρηση παροχής υπηρεσιών συναφή με την ειδικότητά τους.

 

β) Των επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα όπως η εκμετάλλευση γης, εκτροφή ζώων και ανοικτή παράκτια αλιεία εκτός των αναφερομένων σε δραστηριότητες οστρακοτροφίας, ιχθυοκαλλιέργειας, σηροτροφίας, τυροκομίας, εκτροφής σαλιγκαριών, και θερμοκηπίων.

 

γ) Των εργολάβων δομικών εργασιών, πλην των ηλεκτρολόγων εγκαταστατών, υδραυλικών εγκαταστατών, τοποθετητών μαρμάρων και πλακιδίων.

 

δ) Των πλακιδίων επιχειρήσεων (π.χ. πλασιέ, γυρολόγοι κ.α.) και επιχειρήσεων μεταφορών, διανομών, χωματουργικών εργασιών, καθώς και των εποχιακών επιχειρήσεων.

 

ε) Των επιχειρήσεων που έχουν οποιαδήποτε σχέση με την πολιτική (π.χ. ραδιοσταθμοί, εφημερίδες, κ.λ.π.) ή με τα τυχερά, ψυχαγωγικά: ηλεκτρονικά παιχνίδια, λαχεία, ΠΡΟΠΟ.

 

στ) Των κέντρων διασκέδασης, δισκοθηκών, λεσχών, κάθε είδους μπαρ, καφενείων, καφετεριών, πιτσαρίας, φαστ - φουντ, αναψυκτήρια, ψησταριές και ταβέρνες πλην των εστιατορίων που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

ζ) των παντοπωλείων, οπωροπωλείων, κρεοπωλείων, ιχθυοπωλείων, ψιλικών, των καταστημάτων φο-μπιζού, ειδών δώρων, των περιπτέρων, γραφείων τελετών, πρατηρίων υγρών καυσίμων, πλυντηρίων και λιπαντηρίων αυτοκινήτων.

 

η) Των φροντιστηρίων γενικά, των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, των εργαστηρίων ή κέντρων ελευθέρων σπουδών και των σχολών χορού, μουσικής και γυμναστικής.

 

θ) Των επιχειρήσεων καθαρισμού ή απολύμανσης κτιρίων, τζαμιών, πλοίων, ή εξυπηρέτησης δημοσίων ή ιδιωτικών χώρων.

 

ι) Των ανωνύμων εταιρειών και των εταιρειών περιορισμένης ευθύνης.

 

ι)α) Των επιχειρήσεων που λειτουργούν εντός της μονίμου κατοικίας του επαγγελματία.

 

ι)β) Των επιχειρήσεων εκείνων που λειτουργούν πρόσφατα, αλλά λειτουργούσαν στον ίδιο χώρο από άλλον επαγγελματία επιχειρήσεις με το ίδιο αντικείμενο εργασιών μέσα στο τελευταίο εξάμηνο πριν από την έναρξη επιτηδεύματος του νέου επαγγελματία.

 

ι)γ) Των επιχειρήσεων εκείνων που λειτουργούν πρόσφατα, αλλά λειτουργούσαν μέσα στην τελευταία διετία πριν από την έναρξη επιτηδεύματος του νέου επαγγελματία από συγγενείς α' βαθμού ή από τον ή την σύζυγο, έστω και αν μεταφέρθηκαν.

 

ι)δ) Των επαγγελματιών που η επιχείρησή τους έχει το ίδιο αντικείμενο εργασιών ή έχει άμεση σχέση με την επιχείρησή του ή της συζύγου των.

 

ι)ε) Τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων.

 

ι)στ) των επιχειρήσεων εκείνων που έχουν σύνθετο αντικείμενο δραστηριότητας και το ένα εξ αυτών περιλαμβάνεται στις εξαιρέσεις της παρούσας παραγράφου α' - ι)ε'.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράγραφος 6 τίθεται όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 2 της υπ' αριθμόν 30520/1991 απόφασης (ΦΕΚ 142/Α/1991).

 

7. Σε περίπτωση υποβολής αίτησης νέων συνεταιρισμών του δευτερογενή και του τριτογενή τομέα απασχόλησης είναι δυνατή η επιχορήγηση κατ' ανώτατο όριο σε 12 από τους συνεταιριστές και σε 15 όταν πρόκειται για γυναικείο Συνεταιρισμό, κατά την κρίση του οργάνου που θα αποφασίζει την υπαγωγή ή όχι στο πρόγραμμα επιχορήγησης, ανάλογα με το είδος της επιχείρησης και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας κάθε περιοχής και με την προϋπόθεση ότι ο Συνεταιρισμός έκανε έναρξη άσκησης επιτηδεύματος στην Οικονομική Εφορία και λειτουργίας του από την 02-07-1990 μέχρι και την 29-03-1991.

 

 

8. Σε περίπτωση υποβολής αίτησης νέας ομόρρυθμης εταιρείας του δευτερογενή και του τριτογενή τομέα απασχόλησης είναι δυνατή η επιχορήγηση κατ ανώτατο όριο σε 2 από τους συνεταίρους κατά την κρίση του οργάνου, που θα αποφασίζει την υπαγωγή ή όχι στο πρόγραμμα επιχορήγησης, ανάλογα με το είδος της επιχορήγησης και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας κάθε περιοχής.

 

Σε περίπτωση υποβολής αίτησης νέας ετερόρρυθμης εταιρείας είναι δυνατή η επιχορήγηση κατ' ανώτατο όριο σε 2 από τους ομόρρυθμους εταίρους. Δεν επιχορηγούνται οι ετερόρρυθμοι εταίροι. Απαραίτητη προϋπόθεση στις ανωτέρω περιπτώσεις είναι η λειτουργία και η έναρξη άσκησης επιτηδεύματος στην Οικονομική Εφορία να έχει γίνει από την 02-07-1990 μέχρι και την 29-03-1991.

 

9. Απαραίτητες προϋποθέσεις για την υπαγωγή στα προγράμματα αυτά είναι:

 

α) Να πρόκειται για νέο επαγγελματία, ήτοι να μην είχε επιχείρηση μέσα στην τελευταία διετία πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής του, καθώς και να μην έχει επιχορηγηθεί στο παρελθόν από το πρόγραμμα των νέων ελευθέρων επαγγελματιών.

 

 

β) Να έχουν οι ενδιαφερόμενοι την Ελληνική ή Κυπριακή υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας ή να είναι Έλληνες ομογενείς που να απασχολούνται νόμιμα στη χώρα και η επιχείρηση να εδρεύει και να λειτουργεί στην Ελλάδα.

 

γ) Η επιχείρηση να είναι νέα που λειτουργεί για πρώτη φορά και δεν αποτελεί επέκταση άλλης όμοιας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

 

δ) Η επιχείρηση να είναι ανεξάρτητη και ως προς τον χώρο λειτουργίας και ως προς την αποκλειστική εξυπηρέτηση άλλης εταιρείας.

 

ε) Η επιχείρηση να είναι μικρού μεγέθους με κεφάλαιο που δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 10.000.000 δραχμών περίπου και με συνολικό αριθμό απασχολουμένων κάτω των 10 κατά την υπαγωγή στο πρόγραμμα.

 

στ) Τα ενδιαφερόμενα να υπαχθούν στα προγράμματα αυτά άτομα, να απασχολούνται με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

 

ζ) Να είναι το οικογενειακό εισόδημα των εγγάμων ή το ατομικό των αγάμων μικρότερο των 5.000.000 δραχμών, ή 2.500.000 δραχμών αντίστοιχα.

 

η) Να διαθέτουν κεφάλαιο τουλάχιστον ίσο με το ποσό της επιχορήγησης υπό μορφήν εξοπλισμού, υλικών κ.λ.π.

 

θ) Οι κάτω των 25 ετών άρρενες να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Εξαιρούνται της παραγράφου αυτής οι έγγαμοι, εφόσον η σύζυγος δεν εργάζεται.

 

ι) Οι άνω των 25 ετών να είναι άνεργοι, τουλάχιστον για διάστημα 12 μηνών πριν από την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς τους.

 

10. Για να υπαχθεί στα προγράμματα αυτά ένας ελεύθερος επαγγελματίας πρέπει να υποβάλλει στην πλησιέστερη στην επιχείρησή του Υπηρεσία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού τα εξής δικαιολογητικά:

 

α) Έντυπη αίτηση - δήλωση που θα περιέχει τα πλήρη στοιχεία της υπό ίδρυση επιχείρησης και του επαγγελματικού υπεύθυνου.

 

β) Βεβαίωση της αρμόδιας Οικονομικής Εφορίας για έναρξη επιτηδεύματος.

 

γ) Εκκαθαριστικό σημείωμα της αρμόδιας Οικονομικής Εφορίας, όσον αφορά το εισόδημα του προηγούμενου οικονομικού έτους.

 

δ) Ειδικό έντυπο ερωτηματολόγιο της Διεύθυνσης Απασχόλησης.

 

ε) Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του νόμου 1599/1986, ότι ο ενδιαφερόμενος αποδέχεται όλους τους όρους του προγράμματος, ότι η είσπραξη της επιχορήγησης θα διατεθεί για τις ανάγκες της επιχείρησης και ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν τηρεί τους όρους του προγράμματος, υποχρεούται στην επιστροφή του αναλογούντος ποσού των χρημάτων.

 

Στην ίδια υπεύθυνη δήλωση και στην περίπτωση βέβαια που δεν προσκομίζεται το εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας, ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει ποιο είναι το προσωπικό ή οικογενειακό του εισόδημα του προηγούμενου οικονομικού έτους.

 

στ) Εφόσον απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την ειδικότητα του επαγγελματία, θα πρέπει να διαπιστώνεται εάν ο αιτών έχει τα ανάλογα τυπικά ή ουσιαστικά προσόντα (π.χ. πτυχίο, βεβαίωση προϋπηρεσίας, ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο).

 

ζ) Εφόσον οι άνεργοι είναι 18-25 ετών και άρρενες, θα προσκομίζουν πιστοποιητικό στρατολογίας τύπου Α' ή θεωρημένη φωτοτυπία της ανάλογης σελίδας του στρατιωτικού τους βιβλιαρίου.

 

η) Τιμολόγια ή Δελτία Παροχής Υπηρεσιών ή άλλα επίσημα παραστατικά του εξοπλισμού της επιχείρησης.

 

11. Για την ύπαρξη των προϋποθέσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα αποφασίζουν οι κατά τόπους Διευθυντές ΥΝ ή Προϊστάμενοι των Τεχνικών Υπηρεσιών ή Γραφείου Εργασίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, αφού εξετάσουν τα προσκομισθέντα δικαιολογητικά και αφού συνεκτιμήσουν την έκθεση ελέγχου που θα πρέπει να συντάσσει ο αρμόδιος υπάλληλος μετά από επιτόπια επίσκεψη στην έδρα της επιχείρησης.

 

Σε περίπτωση έκδοσης απορριπτικής απόφασης και άσκησης ένστασης αποφαίνεται ο Περιφερειακός Διευθυντής και τέλος σε περίπτωση ένστασης κατά της απόφασης του Περιφερειακού Διευθυντή, επιλαμβάνεται το Διοικητικό Συμβούλιο. Οι ενστάσεις ασκούνται μέσα σε 15 ημερολογιακές ημέρες από την κοινοποίηση κάθε απόφασης.

 

12. Για την καταβολή της επιχορήγησης ο ελεύθερος επαγγελματίας θα υποβάλλει στην Υπηρεσία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού της περιοχής του αίτηση για την προκαταβολή της.

 

13. Ανά δίμηνο θα προσκομίζεται για την είσπραξη των επί μέρους ποσών ένα ή περισσότερα, ανάλογα με την περίπτωση, από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 

Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών θεωρημένο από την Εφορία, ή τιμολόγια πώλησης ή αγοράς ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο επίσημο που αποδεικνύει τη λειτουργία της επιχείρησης.

 

14. Η αρμόδια Υπηρεσία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού υποχρεούται μετά από επιτόπιο έλεγχο τουλάχιστον μία φορά το εξάμηνο να συντάσσει έκθεση λειτουργίας της επιχείρησης.

 

15. Για οποιαδήποτε αλλαγή στη μορφή, λειτουργία, επωνυμία, είδος, διεύθυνση κ.λ.π. της επιχείρησης, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ή ο εκπρόσωπος της επιχείρησης υποχρεούται να ενημερώσει εγγράφως την αρμόδια Υπηρεσία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

 

16. Η είσπραξη της προκαταβολής και των διμήνων δόσεων μπορεί να γίνει μέσα σε προθεσμία 3 μηνών:

 

α) Από την έκδοση της σχετικής εγκριτικής απόφασης του αρμόδιου οργάνου για την προκαταβολή και

β) Από την ημερομηνία καταβολής των επί μέρους δόσεων.

 

 

17. Οποιαδήποτε διαφορά προκύψει μεταξύ των ενδιαφερομένων και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού θα επιλύεται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή μετά από εισήγηση του Διευθυντή ΥΝ ή Προϊσταμένου Τεχνικής Υπηρεσίας ή Γραφείου Εργασίας.

 

Σε περίπτωση εμπρόθεσμης άσκησης ένστασης μέσα σε 15 ημερολογιακές ημέρες από την κοινοποίηση στον ενδιαφερόμενο φορέα της απόφασης του Περιφερειακού Διευθυντή, η διαφορά θα επιλύεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Απασχόλησης.

 

18. Σε περίπτωση παράβασης της απόφασης αυτής θα εφαρμόζονται οι διατάξεις των παραγράφων 7 και 8 του άρθρου 29 του νόμου 1262/1982, όπως συμπληρώθηκε από το άρθρο 5 του νόμου [Ν] 1836/1989.

 

Ειδικότερα, ο κατά τόπον αρμόδιος Διευθυντής ΥΝ ή Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών ή Γραφείου Εργασίας του Οργανισμού μετά γνώμη της Συμβουλευτικής Επιτροπής και αφού λάβει υπόψη του τις απόψεις του επαγγελματία, εισηγείται στον Περιφερειακό Διευθυντή την διακοπή ή μη της επιχορήγησης και την αναζήτηση του αναλογούντος ποσού επιχορήγησης που έχει λάβει από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και που αντιστοιχεί στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα του συνολικού χρόνου απασχόλησης.

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής αποφαίνεται με αιτιολογημένη απόφαση του την διακοπή ή μη της επιχορήγησης.

 

Εφόσον ο επαγγελματίας δεν επιστρέψει εμπρόθεσμα το αναλογούν ποσό που του αναζητείται, συντάσσεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Πράξη βεβαίωσης και αποστέλλεται στο αρμόδιο Δημόσιο Ταμείο για βεβαίωση και είσπραξή του.

 

19. Η απόφαση υπαγωγής του επαγγελματία στο πρόγραμμα επιχορήγησης θα ανακαλείται μετά από απόφαση του Διευθυντή της ΥΝ ή Προϊσταμένου της Τεχνικών Υπηρεσιών ή Γραφείου Εργασίας του Οργανισμού, εφόσον διαπιστωθεί πριν την καταβολή της προκαταβολής ότι δεν τηρήθηκαν οι όροι του προγράμματος.

 

20. Διαφορές μεταξύ ενδιαφερομένων και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού από παρελθόντα προγράμματα, θα επιλύονται με τις προϋποθέσεις και τον τρόπο διαδικασίας, όπως ορίζονται από την Υπουργική Απόφαση του κάθε προγράμματος στο οποίο έχει υπαχθεί ο επαγγελματίας και όχι σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του παρόντος προγράμματος.

 

21. Τα ανωτέρω προγράμματα λήγουν την 31-12-1991 και σαν τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 31-07-1991.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού ανάλογα με την πορεία των προγραμμάτων μπορεί να καθορίσει νέα ημερομηνία σαν τελευταία προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων, με αντίστοιχη αλλαγή και της τελευταίας ημερομηνίας έναρξης επιτηδεύματος που ορίζεται στην παράγραφο 5.

 

22. Είναι δυνατή η υπαγωγή στα προγράμματα της παρούσας απόφασης και των ενδιαφερομένων εκείνων που έχουν υποβάλει σχετικές αιτήσεις, για υπαγωγή στο πρόγραμμα νέων ελευθέρων επαγγελματιών του έτους 1990, εντός των προβλεπομένων ημερομηνιών, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από τον αριθμό πρωτοκόλλου των αρμοδίων Υπηρεσιών και για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί σχετική απόφαση του αρμόδιου οργάνου μέχρι την 31-12-1990.

 

Το ίδιο ως άνω ισχύει και για εκείνους τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι έχουν υποβάλει ενστάσεις εντός των προβλεπομένων προθεσμιών και δεν έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις μέχρι την 31-12-1990.

 

Στις ανωτέρω περιπτώσεις οι αποφάσεις για υπαγωγή ή μη από τα αρμόδια όργανα, θα ληφθούν με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις καθώς και το ποσό της επιχορήγησης του προγράμματος για το οποίο έχουν ζητήσει αρχικά την υπαγωγή τους και όχι σύμφωνα με τους όρους και τα ποσά της παρούσας.

 

23. Ως ημερομηνία έναρξης της παρούσας ορίζεται η 02-01-1991.

 

Αθήνα, 30-01-1991

 

Ο Υπουργός

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παρούσα απόφαση καταργήθηκε με την παράγραφο 3 του άρθρου 75 του νόμου [Ν] 3863/2010 (ΦΕΚ 115/Α/2010).

 



Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.