Απόφαση 3486/15

Απόφαση 3486/2015: Χαρακτηρισμός ως διατηρητέων 7 κτηρίων που βρίσκονται επί των οδών Ίωνος Δραγούμη 11 και 13, Ομονοίας 58 και 73, Ίωνος Δραγούμη 9 και Ερμού, Ίωνος Δραγούμη 3-5 και Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ίωνος Δραγούμη 17 και Ομονοίας στην Καβάλα και καθορισμός ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης αυτών


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Απόφαση 3486/2015: Χαρακτηρισμός ως διατηρητέων 7 κτηρίων που βρίσκονται επί των οδών Ίωνος Δραγούμη 11 και 13, Ομονοίας 58 και 73, Ίωνος Δραγούμη 9 και Ερμού, Ίωνος Δραγούμη 3-5 και Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ίωνος Δραγούμη 17 και Ομονοίας στην Καβάλα και καθορισμός ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης αυτών, (ΦΕΚ 201/ΑΑΠ/2015), 18-09-2015.

 

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

 

Έχοντας υπόψη:

 

1. Τις διατάξεις:

 

α) Του νόμου 4067/2012 (ΦΕΚ 79/Α/2012) Νέος Οικοδομικός Κανονισμός και ειδικότερα του άρθρου 6 αυτού.

 

β) Του προεδρικού διατάγματος 358/1986 (ΦΕΚ 158/Α/1986) Καθορισμός αρμοδιοτήτων Υπουργείου Βόρειας Ελλάδας και ειδικότερα του άρθρου 2 παράγραφος δ (α)α), που αναφέρεται στον χαρακτηρισμό κτιρίων ως διατηρητέων ή οικισμών ή τμημάτων αυτών ως παραδοσιακών.

 

γ) Του προεδρικού διατάγματος 24/2015 (ΦΕΚ 20/Α/2015) και ειδικότερα του άρθρου 1 που αναφέρεται στη συγκρότηση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

 

δ) Την υπ' αριθμόν 6229/2015 (ΦΕΚ 1868/Β/2015) απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ανάθεση αρμοδιότητας στον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Φίλιππο Τσαλίδη.

 

2. Τη γνωμοδότηση της οικείας Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου στη με αριθμό 84η πράξη της (14ο πρακτικό), στη συνεδρίασή της, στις 05-03-2014.

 

3. Την από 26-02-2015 αιτιολογική έκθεση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και την υπ' αριθμόν 2101/14/2015 κοινοποίησή της.

 

4. Το υπ' αριθμόν 7132/2015 (Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης 2045/2015) έγγραφο του Δήμου Καβάλας με το οποίο απέστειλε αποδεικτικά τοιχοκόλλησης και στοιχεία που αφορούν στην τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας γνωστοποίησης της παραπάνω αιτιολογικής έκθεσης.

 

5. Τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη συνεδρίαση του με αριθμό 5/11-06-2015 (θέμα 5ο) υπέρ του χαρακτηρισμού ως διατηρητέων των κτηρίων που βρίσκονται επί των οδών Ίωνος Δραγούμη 11 και 13, Ομονοίας 58 και 73, Ίωνος Δραγούμη 9 και Ερμού, Ίωνος Δραγούμη 3-5 και Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ίωνος Δραγούμη 17 και Ομονοίας στην Καβάλα, αποφασίζουμε:

 

1. Χαρακτηρίζουμε ως διατηρητέα 7 κτήρια που βρίσκονται επί των οδών Ίωνος Δραγούμη 11 και 13, Ομονοίας 58 και 73, Ίωνος Δραγούμη 9 και Ερμού, Ίωνος Δραγούμη 3-5 και Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ίωνος Δραγούμη 17 και Ομονοίας στην Καβάλα, όπως φαίνονται με διαγράμμιση, στο τοπογραφικό διάγραμμα σε κλίμακα 1:500, που θεωρήθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτισμού του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης), και συνοδεύει την απόφαση αυτή για τους παρακάτω λόγους:

 

α) Πρόκειται για αξιόλογα κτίσματα ή σύνολο κτισμάτων των αρχών του εικοστού 20ου αιώνα ή του μεσοπολέμου με ιδιαίτερο μορφολογικό ενδιαφέρον νεοκλασικής οργάνωσης που εκπροσωπούν την ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα του τόπου.

 

β) Το σύνολο αυτών των κτηρίων βρίσκεται σε πολύ κεντρική περιοχή της πόλης, συνυπάρχει μαζί με τα σημαντικά μνημεία της πόλης από τα αρχαϊκά χρόνια μέχρι τη νεώτερη εποχή αναδεικνύοντας τη συνέχεια της ιστορίας της και μαρτυρώντας μέρος της οικονομικής και κοινωνικής δομής της.

 

γ) Τα περισσότερα από αυτά τα κτίσματα συνθέτουν ένα συμπαγές και αδιάσπαστο αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό σύνολο, μία ενότητα ομοειδών κτηρίων, χαρακτηριστικό μέτωπο του δομημένου χώρου, δίπλα στην πλατεία Ελευθερίας όπου η αφαίρεση μίας μονάδας από το σύνολο αυτό ή η αντικατάσταση της με ένα σύγχρονο κτίσμα καταστρέφει την ισχύουσα ισορροπία.

 

δ) Παρουσιάζουν σημαντική πολιτιστική αξία, αναδεικνύουν τον αρχιτεκτονικό πλούτο της πόλης και συμβάλλουν στη διατήρηση της ιστορικής, πολιτιστικής μνήμης και αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας της πόλης της Καβάλας.

 

ε) Διατηρούν εδώ και πολλά χρόνια την ίδια χρήση, η οποία σχετίζεται με την εμπορική κίνηση της πόλης στην περιοχή αυτή.

 

στ) Η διατήρησή τους θα δημιουργήσει ένα αστικό τοπίο με οπτική συνέχεια και συνοχή, συμβάλλοντας στη μερική ανάκτηση του παραδοσιακού αστικού τοπίου και στη διάσωση και αναγνώριση του ιστορικού, αρχιτεκτονικού, πολεοδομικού, κοινωνικοοικονομικού και εμπορικού χαρακτήρα της πόλης της Καβάλας.

 

2. Ειδικότερα:

 

Α. Χαρακτηρίζεται ως διατηρητέο το κτήριο που βρίσκεται επί των οδών Ίωνος Δραγούμη 3-5 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 2-4 (αριθμός 245 καρτέλας της Επιχείρησης Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης, ΕΠΑ) (Κτήριο Α), για τους παρακάτω λόγους:

 

α) Αποτελεί ένα αξιόλογο αστικό κτήριο με στοιχεία νεοκλασικής διακοσμητικής αντίληψης (π.χ. συμμετρία, διαχωριστικές ζώνες στο επίχρισμα, πλαίσια παραθύρων, ψευδοπαραστάδες, μοτίβα στο στηθαίο, τμήματα ψευδοπεσών, διακοσμητικά μοτίβα ανάμεσα στα ανοίγματα) που εκπροσωπεί την ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα του τόπου των αρχών του 20ου αιώνα και που ανήκει σε ένα σύνολο ομοειδών κτηρίων.

 

β) Είναι πολύ σημαντική η θέση του, γιατί οριοθετεί τη συνέχεια του μετώπου των κτηρίων του θέματος αλλά και άλλων αξιόλογων κτηρίων της περιοχής.

 

γ) Αποτελεί αδιάσπαστο αρχιτεκτονικό σύνολο με το όμορο του διατηρητέο κτήριο επί των οδών Ίωνος Δραγούμη 7 και Ερμού 1 (ΦΕΚ 605/Δ/1987).

 

Β. Χαρακτηρίζεται ως διατηρητέο το κτήριο που βρίσκεται επί των οδών Ίωνος Δραγούμη 9 και Ερμού 2 (αριθμός καρτέλας 243 της ΕΠΑ) (Κτήριο Β), για τους παρακάτω λόγους:

 

α) Αποτελεί ένα αξιόλογο αστικό κτήριο εκλεκτικιστικής αρχιτεκτονικής (π.χ. πλαίσια παραθύρων, ψευδοπαραστάδα στη γωνία του κτηρίου, διακοσμητικές ζώνες, ημικυκλικές απολήξεις του στηθαίου κ.λ.π.) που εκπροσωπεί την ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα του τόπου των αρχών του 20ου αιώνα και που ανήκει σε ένα σύνολο ομοειδών κτηρίων.

 

β) Βρίσκεται στην ίδια σειρά με το διατηρητέο κτήριο επί των οδών Ίωνος Δραγούμη 7 και Ερμού 1 (ΦΕΚ 605/Δ/1987) με το οποίο αποτελεί συνέχεια του μετώπου των όψεων.

 

Γ. Χαρακτηρίζεται ως διατηρητέο το κτήριο που βρίσκεται επί της οδού Ίωνος Δραγούμη 11 (αριθμός καρτέλας 242 της ΕΠΑ) (Κτήριο Γ), για τους παρακάτω λόγους:

 

α) Αποτελεί ένα αξιόλογο αστικό κτήριο νεοκλασικών επιρροών της αρχιτεκτονικής (συμμετρική διάταξη των ανοιγμάτων, διαχωριστικές ζώνες στο επίχρισμα, πλαίσια παραθύρων, ισόδομο σύστημα στις γωνίες του κτηρίου, σταγόνες κάτω από το στηθαίο, τρίγλυφα μοτίβα πάνω από τα ανοίγματα κ.λ.π.) που εκπροσωπεί την ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα του τόπου των αρχών του 20ου αιώνα,

 

β) Ανήκει σε ένα σύνολο ομοειδών κτηρίων συνθέτοντας ένα συμπαγές και αδιάσπαστο αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό σύνολο - ενότητα ομοειδών κτηρίων το οποίο πρέπει να διατηρηθεί στο σύνολό του.

 

Δ. Χαρακτηρίζεται ως διατηρητέο το κτήριο που βρίσκεται επί της οδού Ίωνος Δραγούμη 13 (αριθμός καρτέλας 241 της ΕΠΑ) (Κτήριο Δ), για τους παρακάτω λόγους:

 

α) Αποτελεί κτήριο συνοδείας το οποίο ανήκει σε ένα συνεχές μέτωπο αξιόλογων ομοειδών κτηρίων και το οποίο αντιπροσωπεύει μέρος της φυσιογνωμίας του παραδοσιακού ιστού της κεντρικής αυτής περιοχής της πόλης.

 

β) Ανήκει σε ένα σύνολο ομοειδών κτηρίων συνθέτοντας ένα συμπαγές και αδιάσπαστο αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό σύνολο - ενότητα ομοειδών κτηρίων το οποίο πρέπει να διατηρηθεί στο σύνολό του.

 

Ε. Χαρακτηρίζεται ως διατηρητέο το κτήριο που βρίσκεται επί των οδών Ίωνος Δραγούμη 17 και Ομονοίας 67 (αριθμός 240 καρτέλας της ΕΠΑ) (Κτήριο Ε), για τους παρακάτω λόγους:

 

α) Αποτελεί ένα αξιόλογο αστικό κτήριο με εκλεκτικιστική διακοσμητική αντίληψη (π.χ. πλαίσια παραθύρων, σύστημα ισόδομης λιθοδομής, διακοσμητικές ζώνες, ανοίγματα συμμετρικά τοποθετημένα, μοτίβα τύπου τριγλύφων πάνω από τα ανοίγματα, προεξοχές τύπου λιθοδομής, κεραμοσκεπές διακοσμητικό γείσο κ.λ.π.) που εκπροσωπεί την ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα του τόπου των αρχών του 20ου αιώνα και που ανήκει σε ένα σύνολο ομοειδών κτηρίων.

 

β) Είναι πολύ σημαντική η θέση του γιατί οριοθετεί τη συνέχεια του μετώπου των κτηρίων του θέματος, αλλά και άλλων αξιόλογων κτηρίων της περιοχής.

 

γ) Ανήκει σε ένα σύνολο ομοειδών κτηρίων συνθέτοντας ένα συμπαγές και αδιάσπαστο αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό σύνολο - ενότητα ομοειδών κτηρίων το οποίο πρέπει να διατηρηθεί στο σύνολό του.

 

ΣΤ. Χαρακτηρίζεται ως διατηρητέο το κτήριο που βρίσκεται επί της οδού Ομονοίας 73 (αριθμός 261 καρτέλας της ΕΠΑ) (Κτήριο ΣΤ), για τους παρακάτω λόγους:

 

α) Αποτελεί ένα αξιόλογο αστικό κτήριο εκλεκτικιστικής αρχιτεκτονικής (π.χ. γείσο, πλαίσια παραθύρων, απόληξη στηθαίου, ισοϋψείς χαράξεις στο επίχρισμα, υψίκορμες ψευδοπαραστάδες που φέρουν στον κορμό τους γραμμικό κατακόρυφο διάκοσμο, πλίνθινα διακοσμητικά στοιχεία, φουρούσια, ανάγλυφη γιρλάντα πάνω από εξωστόθυρα κ.λ.π.) που εκπροσωπεί την ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα του τόπου των αρχών του 20ου αιώνα.

 

β) Βρίσκεται κοντά σε ένα σύνολο ομοειδών κτηρίων με τα οποία αποτελεί μία ενότητα παραδοσιακών κτηρίων που πρέπει να διατηρηθούν στο σύνολό τους.

 

γ) Η διατήρηση του θα δημιουργήσει ένα αστικό τοπίο με οπτική συνέχεια και συνοχή, συμβάλλοντας στη μερική ανάκτηση του παραδοσιακού αστικού τοπίου και στη διάσωση και αναγνώριση του ιστορικού, αρχιτεκτονικού, πολεοδομικού, κοινωνικοοικονομικού και εμπορικού χαρακτήρα της πόλης της Καβάλας.

 

Ζ. Χαρακτηρίζεται ως διατηρητέο το κτήριο που βρίσκεται επί της οδού Ομονοίας 58 (αριθμός 262 καρτέλας της ΕΠΑ) (Κτήριο Ζ), για τους παρακάτω λόγους:

 

α) Αποτελεί ένα αξιόλογο αστικό κτήριο νεοκλασικής αρχιτεκτονικής με εκλεκτικιστικά στοιχεία (π.χ. πλαίσια παραθύρων, διακοσμητικές ζώνες, ανάγλυφα μοτίβα ανθεμίων, τοξωτή απόληξη του στηθαίου, εναλλαγή κατακόρυφων τμημάτων, ζώνες τύπου επικράνων κ.λ.π.) και διάθεση μετάβασης στις σύγχρονες τάσεις της αρχιτεκτονικής που εκπροσωπεί την ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα του τόπου των αρχών του 20ου αιώνα.

 

β) Βρίσκεται κοντά σε ένα σύνολο ομοειδών κτηρίων, με τα οποία αποτελεί μία ενότητα παραδοσιακών κτηρίων και πρέπει να διατηρηθούν στο σύνολό τους.

 

3. Ως διατηρητέα χαρακτηρίζονται τα κτήρια και όχι τα πάσης φύσεως μεταγενέστερα στοιχεία ή προσθήκες που δεν συνάδουν με τον χαρακτηρισμό τους ως διατηρητέων (π.χ. εκτεταμένες επιγραφές, επενδύσεις, σύγχρονου τύπου κουφώματα καταστημάτων, κλιματιστικά στις όψεις, σύγχρονου τύπου κιγκλιδώματα, η προσθήκη στο δώμα του κτηρίου Δ και στο αριστερό τμήμα του δώματος του κτηρίου Ε επί της Ίωνος Δραγούμη, η εξωτερική μεταλλική προσθήκη του κτηρίου Ε στο αριστερό τμήμα της όψης του επί της Ίωνος Δραγούμη κ.λ.π.).

 

4. Στα χαρακτηριζόμενα διατηρητέα κτήρια απαγορεύεται κάθε αφαίρεση, αλλοίωση ή καταστροφή των επί μέρους αρχιτεκτονικών ή διακοσμητικών στοιχείων τους και γενικά κάθε επέμβαση που θίγει τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα και αλλοιώνει τη μορφή τους.

 

5. Επιτρέπεται η επισκευή, ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, η στατική ενίσχυση, η εσωτερική επέμβαση στη διαρρύθμιση των κτηρίων για λόγους στατικούς και λειτουργικούς, χωρίς αλλοίωση του αρχιτεκτονικού και μορφολογικού τους χαρακτήρα και των βασικών αρχών της σύνθεσής τους.

 

6. Είναι αναγκαία τα παρακάτω:

 

α) Η απομάκρυνση από τις όψεις των στοιχείων που θίγουν τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα και αλλοιώνουν τη μορφή των κτηρίων (επιγραφές, σύγχρονα κουφώματα, μηχανολογικός εξοπλισμός, επενδύσεις όψεων κ.τ.λ.), όσων υφίστανται χωρίς την προβλεπόμενη άδεια και μέχρι την ημερομηνία κοινοποίησης της αιτιολογικής έκθεσης

 

β) η μορφολογική αποκατάσταση της όψης του ορόφου του κτηρίου Δ και του αριστερού τμήματος της όψης του κτηρίου Ε επί της Ίωνος Δραγούμη, σύμφωνα με τα πρότυπα της υπό προστασίας αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας του συνόλου των κτηρίων

 

γ) η αφαίρεση ή αναμόρφωση της προσθήκης στο δώμα του κτηρίου Δ και του αριστερού τμήματος του δώματος του κτηρίου Ε επί της Ίωνος Δραγούμη

 

δ) η αφαίρεση της καμπυλωτής τέντας στον όροφο του κτηρίου Α, καθώς και η αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων του εξώστη του ορόφου των κτηρίων Δ και Ε επί της οδού Ίωνος Δραγούμη σύμφωνα με τα παραδοσιακά πρότυπα της υπό προστασίας αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας του συνόλου των κτηρίων.

 

7. Στις όψεις των κτηρίων επιτρέπεται η τοποθέτηση επιγραφών μόνο στο ισόγειο, με τους ειδικότερους όρους και περιορισμούς που αναφέρονται παρακάτω, δηλαδή:

 

α) Η τοποθέτηση φωτεινών ή μη επιγραφών μόνο στο ισόγειο των κτηρίων, στην ελληνική γλώσσα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί επιγραφών.

 

β) Η τοποθέτηση μίας επιγραφής σε κάθε κατάστημα και μόνο στο ισόγειο των κτηρίων. Στα καταστήματα με δύο όψεις σε δύο δρόμους επιτρέπεται η τοποθέτηση δύο επιγραφών, μία σε κάθε όψη, εφόσον υπάρχει είσοδος ή βιτρίνα στο κατάστημα και από τους δύο δρόμους.

 

γ) Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται η τοποθέτηση επιγραφής σε μη ελληνική γλώσσα των ήδη υφισταμένων λειτουργούντων καταστημάτων εφόσον αυτά έχουν ήδη την επωνυμία τους κατά την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης.

 

δ) Η στερέωση των επιγραφών, μόνο εφόσον γίνεται κατά τρόπο που να μην επιφέρει μόνιμη βλάβη στα κτήρια ή αλλοίωση ή καταστροφή των αρχιτεκτονικών τους στοιχείων.

 

8. Για την τοποθέτηση επιγραφών στα χαρακτηριζόμενα ως διατηρητέα κτήρια απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του οικείου Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής. Σε περίπτωση που τοποθετούνται σε ένα διατηρητέο κτήριο περισσότερες από μία επιγραφές (π.χ. ύπαρξη δύο ή περισσοτέρων καταστημάτων) ή σε περίπτωση νέας επιγραφής, εξετάζεται η συνολική τοποθέτηση και σύνθεση αυτών στο κτήριο.

 

9. Μέσα σε 1 χρόνο από τη δημοσίευση της απόφασης χαρακτηρισμού επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες η υποβολή στο οικείο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής έγχρωμων φωτογραφιών όλων των ισόγειων καταστημάτων των διατηρητέων κτηρίων προκειμένου να ελεγχθεί η εναρμόνιση των επιγραφών στα παραπάνω αναφερόμενα. Σε περίπτωση μη έγκαιρης υποβολής των παραπάνω φωτογραφιών οι τυχόν υφιστάμενες επιγραφές θεωρούνται αυθαίρετες και υπόκεινται στις διατάξεις περί αυθαιρέτων. Το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής μπορεί να επιβάλλει τροποποιήσεις στις επιγραφές που ήδη υπάρχουν για να επιτευχθεί αρτιότερο αισθητικό αποτέλεσμα. Ο ενδιαφερόμενος είναι υποχρεωμένος μέσα σε 6 μήνες από την κοινοποίηση της σχετικής γνωμοδότησης του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής να αφαιρέσει την επιγραφή ή να την τροποποιήσει αλλιώς εφαρμόζονται οι διατάξεις περί αυθαιρέτων.

 

10. Για την τοποθέτηση τέντας (όχι στα ισόγεια) ή στεγάστρου (μόνο στα ισόγεια και περιορισμένου πλάτους) στα διατηρητέα κτήρια απαιτείται η γνωμοδότηση του οικείου Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής.

 

11. Για επεμβάσεις στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό των διατηρητέων κτηρίων (εκτός όσων αναφέρονται στη με αριθμό πρωτοκόλλου 1714/2011 εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας -Θράκης), απαιτείται ο έλεγχος της μελέτης από το αρμόδιο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και η έγκριση αυτής από την αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτισμού του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης).

 

12. Κατά της αποφάσεως αυτής μπορεί να ασκηθεί το ένδικο μέσο της αιτήσεως ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 46 του προεδρικού διατάγματος 18/1989 Κωδικοποίηση Διατάξεων νόμων για το Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

13. Κάλυψη δαπάνης: Από τις διατάξεις αυτής της απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ή του προϋπολογισμού του οικείου οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

14. Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

a.3486.15

 

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Θεσσαλονίκη, 11-09-2015

 

Ο Υφυπουργός

 



Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.