Απόφαση 5045/15 - Άρθρο 3

Άρθρο 3: Υποχρεώσεις επιχείρησης


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή ανακαθαρισμένου συμπυκνωμένου γλεύκους θα πρέπει:

 

1) Ο οινολόγος της επιχείρησης να είναι υπεύθυνος για όλη τη διαδικασία παραγωγής και συγκεκριμένα:

 

α) Πριν τη χρήση των ιοντοανταλλακτικών ρητινών θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι αυτές βρίσκονται στην αρχική τους συσκευασία.

 

β) Για τη λήψη δείγματος από κάθε παρτίδα του προς κατεργασία γλεύκους, το οποίο θα τίθεται σε 4 φιάλες χωρητικότητας των 500 cm3 τουλάχιστον. Οι φιάλες θα κλείνονται και θα σφραγίζονται με την σφραγίδα της επιχείρησης και σε κάθε φιάλη θα επικολλάται ετικέτα στην οποία θα αναφέρεται η ποιότητα και η ποσότητα του γλεύκους, ο αριθμός της παρτίδας, ο αριθμός αναφοράς των συνοδευτικών εγγράφων και η ημερομηνία λήψεως του δείγματος. Τα δείγματα κρατούνται και παραμένουν για ένα τουλάχιστο χρόνο και είναι στη διάθεση της αρμόδιας Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

 

γ) Για τη λήψη δειγμάτων από το παραγόμενο ανακαθαρισμένο συμπυκνωμένο γλεύκος, όπως προηγουμένως, τα οποία επίσης φυλάσσονται για ένα χρόνο τουλάχιστον.

 

δ) Για την τήρηση βιβλίων σύμφωνα με την ενωσιακή νομοθεσία θεωρημένα από την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και στα οποία καταχωρείται η εισαγωγή του γλεύκους με πλήρη αναλυτικά στοιχεία, οι ποσότητες προς επεξεργασία, οι ποσότητες του παραγόμενου ανακαθαρισμένου συμπυκνωμένου γλεύκους, οι δειγματοληψίες, οι εξαγωγές με πλήρη αναλυτικά στοιχεία και γενικά όλη η διακίνηση της πρώτης ύλης και του τελικού προϊόντος.

 

2) Για τη διακίνηση του γλεύκους που εισάγεται στην εγκατάσταση, καθώς και την εξαγωγή του συμπυκνωμένου ανακαθαρισμένου γλεύκους, να χρησιμοποιούνται τα συνοδευτικά έγγραφα σύμφωνα με την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία, στα οποία θα αναγράφονται επιπλέον ο δυναμικός αλκοολικός τίτλος που προκύπτει από πίνακα με βάση την ένδειξη του διαθλασίμετρου στους 20°C, καθώς και η περιεκτικότητα σε σάκχαρα.

 

3) Στο τέλος κάθε μήνα να συντάσσεται μηνιαία δήλωση όπου αναφέρεται αναλυτικά η παραγωγή, η διάθεση καθώς και οι ποσότητες συμπυκνωμένου ανακαθαρισμένου γλεύκους που βρίσκονται αποθηκευμένες στην εγκατάσταση, η οποία αποστέλλεται στην αρμόδια ΔΑΟΚ.

 

4) Να υποβάλλει τις υποχρεωτικές δηλώσεις του αμπελοοινικού τομέα σύμφωνα με την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία.

 



Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.